2013. október 14., hétfő

Lassan gyűlnek az adományok


 Harminc önkéntes adományozótól gyűltek össze az alábbi összegek. Két hét van még a Székelyek Nagy Meneteléséig. Körülbelül öt autóbuszra való gyűlt össze, ha Marosvásárhelyről van szó, tíz, ha Székelyudvarhelyről. Mit tehetek? Megköszönöm a harminc adományozó elkötelezettségét és bízom benne, hogy többen is leszünk.   

Lassan gyűlnek az adományok a Székelyek Nagy Menetelésére. Az eddig befolyt összegek:
- 600 lej,
- 330.000 forint,
- 400 dollár, és
- 911 euró.


Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a Székely Nemzeti Tanács nem bejegyzett jogi személy, így bankszámlával sem rendelkezik. Ezért a támogatásokat a Siculitas egyesület számlájára várjuk. Az utaláshoz szükséges adatok:

Asociatia Siculitas Egyesület

Székhely: Marosvásárhely
Adószám: 27243192
Bank: OTP BANK ROMANIA SA Targu-Mures
SWIFT kód: OTPVROBU
Számlaszámok:
LEJ: RO76 OTPV 3200 0036 0774 RO01
EUR: RO33 OTPV 3200 0036 0774 EU01
USD: RO90 OTPV 3200 0036 0774 US01
HUF: RO80 OTPV 3200 0036 0774 HU01
GBP: RO19 OTPV 3200 0036 0774 GB01

Felhívjuk ugyanakkor minden potenciális támogató figyelmét, hogy amennyiben rendelkezik bankkártyával, akkor használhatja a PayPal átutalási rendszert, ami egyszerû, gyors és biztonságos. E célból keresse a honlapunk nyitó-oldalának alján a "Donate" gombot.

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata

1 megjegyzés:

  1. Hittel és méltósággal – székely menetelés Bereckben, 2013.október 27.

    Ragyogó napsütésben, mosolygó arcok között vonultunk fel. Az EJKE (www.ejke.hu) három fős delegációja Berecket választotta és emlékezetes, méltóságteljes ünnepen vehetett részt, székelyek és székelyekkel szimpatizáló emberek között. Ünnep volt ez a gyönyörű októberi nap, hívhatjuk demonstrációnak, tüntetésnek, menetelésnek, én mégis azt mondom ünnep volt. Miért?

    Mert nyilvánvaló, hogy az autonómia nem a Kökös Bereck közötti országúton fog megszületni. Világos, hogy egyik napról a másikra nem változik meg a világ, nem világosodnak meg egyik percről a másikra azok, akik nemzeti túlfűtöttségükben megsüketülnek és megvakulnak, akik csak kiabálni és túlkiabálni tudnak. Világos és nyilvánvaló, de nagyon nagy szükség van az ilyen szimbolikus megmozdulásokra, mert fel kell szakadjanak a gátak és csillapodnia kell a félelemnek. Egymást is meg kell győznünk, egymást, akik úgymond egy oldalon állunk. Okos és világos beszédre van szükség, olyanra, mint amelyek ezen a nyarat meghazudtoló őszi vasárnapon megcsillogtatták a szemeket, amelyek elszántságra, kitartásra, hit és bizalom befogadására buzdítottak. Okos és világos tettekre van szükség, olyanokra, melyek a nemzeti tanács kiáltványában megfogalmazott elvekhez, célokhoz igazodnak, melyekkel magukért, a gyermekeikért, a szülőföldjükért, a székelységért, egymásért tesznek és nem mások ellen, mások kárára. Ugyanakkor ezt a székelyekkel szimpatizáló magyaroknak (más nációknak) is meg kell érteni és nem szabad olcsó jelenbeli sikerek oltárán áldozgatni egy nép jövőjét. Tisztelni kell szimbólumait, múltját, kiemelkedő személyiségeit, nem lekicsinyleni, nem megerőszakolni, nem túlmisztifikálni, azokat, nem felületesen bánni azokkal.
    Nagyon hosszú útnak állunk elején. A jelszavak, hívószavak, a felkiáltójelekként értelmezendő demonstrációk közötti időben verejtékes, nehéz munka vár mindenkire, aki átérzi az autonómia fontosságát, létszükségét, azt, hogy a területi alapú önrendelkezésnek nincs alternatívája. Hétköznapok jönnek, amiben az egységnek, az egygondolatiságnak nem szabad forgácsolódni, éppen ellenkezőleg egyre inkább szilárdulnia kell. Meg kell teremteni azokat a gazdasági alapokat, melyekre támaszkodni lehet, a magyar pártok közös nevezőjeként kell megtartani az autonómiatörekvést, rövid távú, szalmaláng-győzelmekre nem szabad időt fecsérelni és ugyan nem szabad a folyamat állomásait kikerülni, megspórolni vagy lerombolni kérészéletű látszatmegoldások érdekében. Szükséges továbbá az erdélyi civil szervezetek bevonása, a székely öntudat erősítése, mert élővé, tartalmassá és fenntarthatóvá kell tenni a székelyföldi önrendelkezést, hiszen nem elegendő azt kivívni, működtetni is kell, minden egyes nap bizonyítva annak életképességét.
    Csíki András

    VálaszTörlés